Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alphen-Chaam vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Alphen-Chaam? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Alphen-Chaam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-alphen-chaam-5131

Vloerverwarming laten leggen in Alphen-Chaam

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, badkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, linoleum, tegels, laminaat, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Alphen-Chaam eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief delen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Alphen-Chaam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Alphen-Chaam.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Alphen-Chaam

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Alphen-Chaam

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Alphen-Chaam.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alphen-Chaam kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door veel zaken. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alphen-Chaam (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€770 – €795
20 – 25 m2€800 – €1275€950 – €1650
40 – 45 m2€2300 – €2900€2625 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4450€4050 – €4725
90 m2 +€5175 – €5775€5700 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alphen-Chaam? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Dongen, Baarle-Nassau en Waalwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Alphen-Chaam kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor energiebesparende producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Alphen-Chaam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alphen-Chaam, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4860, 4861.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie