Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wenum Wiesel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Wenum Wiesel? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wenum Wiesel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-wenum-wiesel-7345

Vloerverwarming laten leggen in Wenum Wiesel

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wenum Wiesel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Apeldoorn en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van beschikbare vloerverwarming experts regio Wenum Wiesel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna tref je meer info over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. We zien het met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wenum Wiesel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, WTH, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wenum Wiesel

Een elektrisch model is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wenum Wiesel

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wenum Wiesel.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een slimme manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wenum Wiesel kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door diverse aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wenum Wiesel (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€750 – €800
20 m2€875 – €1225€1050 – €1625
40 – 50 m2€2300 – €2850€2575 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4400€4125 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5650€5625 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bekijk je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wenum Wiesel? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Beemte Broekland, Hoog Soeren en Gelselaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Apeldoorn is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.apeldoorn.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wenum Wiesel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €775 voor 10 m2 tot wel €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gewenste product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wenum Wiesel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7345.

Plaats een reactie