Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heusden vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Heusden? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform verstrekken we nuttige informatie over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heusden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-heusden-5251

Vloerverwarming laten leggen in Heusden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Soms is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, parket, tegels, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de installatiebedrijven in Heusden zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Heusden en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Heusden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je meer details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heusden.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heusden

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Heusden

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heusden.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heusden liggen rond de €950,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heusden (update donderdag, 23 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€755 – €800
25 m2€950 – €1300€1000 – €1525
40 m2€2350 – €2875€2650 – €3250
60 – 70 m2€3825 – €4450€4075 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5750€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Advies: diverse vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heusden? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Waalwijk, Loon op Zand en Vught.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Heusden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.heusden.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heusden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.200 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heusden, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5250, 5251, 5252.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie