Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Breda vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Breda? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Breda!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-breda-4811

Vloerverwarming laten leggen in Breda

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zo weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, vinyl, laminaat, tegels, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Breda eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Breda en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Breda

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. Hieronder lees je meer info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Breda.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Breda

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Breda

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Breda.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Breda variëren tussen de €1150,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende blok tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Breda (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€765 – €790
25 m2€950 – €1250€1100 – €1550
40 – 50 m2€2200 – €2900€2650 – €3275
65 m2€3800 – €4500€4175 – €4750
85 m2 +€5250 – €5675€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Breda? In het gedeelte hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rucphen, Halderberge en Etten-Leur.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Breda is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.breda.nl). Voor groene oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Breda?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het gekozen product (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Breda, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie