Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Someren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Someren? Het gaat om een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten check je bruikbare informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Someren!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-someren-5711

Vloerverwarming laten leggen in Someren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, keuken, toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, laminaat, tegels, tapijt, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Someren alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Someren en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs nabij Someren

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema bieden we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Someren.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Someren

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Someren

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Someren.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Someren liggen tussen de €1075,00 – €2425,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Someren (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€765 – €800
25 m2€950 – €1350€1000 – €1550
40 m2€2200 – €2775€2575 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4350€4200 – €4700
85 m2 +€5200 – €5700€5625 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna check je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Someren? Op deze pagina bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oirschot, Son en Breugel en Asten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Someren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.someren.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Someren?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10 m2 tot zeker €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Someren, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5710, 5711, 5712.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie