Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oirschot vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oirschot? Het is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal check je veel info over de populaire typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oirschot!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oirschot-5688

Vloerverwarming laten leggen in Oirschot

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, gang. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, vinyl, laminaat, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oirschot zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Oirschot en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts omgeving Oirschot

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oirschot.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oirschot

De elektrische variant werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Oirschot

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oirschot.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oirschot variëren tussen de €1100,00 – €2225,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oirschot (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€775 – €805
25 m2€800 – €1300€950 – €1450
45 – 50 m2€2200 – €2900€2675 – €3250
65 m2€3725 – €4475€4050 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5650€5725 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oirschot? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Son en Breugel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Oirschot is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.oirschot.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oirschot?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €975 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oirschot, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5688, 5689.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie