Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Land van Cuijk vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Land van Cuijk? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts ontdek je nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Land van Cuijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-land-van-cuijk-5451

Vloerverwarming laten leggen in Land van Cuijk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Zo heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer, woonkamer, keuken. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, vinyl, parket, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Land van Cuijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) bieden we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming specialisten regio Land van Cuijk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je meer details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Land van Cuijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Land van Cuijk

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Land van Cuijk

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Land van Cuijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Land van Cuijk liggen tussen de €1200,00 tot €1900,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Land van Cuijk (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€775 – €810
20 m2€825 – €1300€1025 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2800€2550 – €3225
60 – 70 m2€3700 – €4375€4100 – €4900
80 – 90 m2€5100 – €5650€5600 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Let op: bepaalde vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Land van Cuijk? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Maashorst, Gemert-Bakel en Meierijstad.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Land van Cuijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-mill.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Land van Cuijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het soort product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Land van Cuijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5455.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie