Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuid-Holland vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Zuid-Holland? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij veel info over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Zuid-Holland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.

Vloerverwarming laten leggen in Zuid-Holland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, linoleum, vinyl, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Zuid-Holland op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zuid-Holland en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen regio Zuid-Holland

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we aanvullende details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zuid-Holland.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Technea, Magnum, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Zuid-Holland

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Zuid-Holland

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zuid-Holland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuid-Holland liggen rond de €1300,00 – €1900,00. De precieze kosten hangen af van veel aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuid-Holland (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€750 – €790
20 m2€800 – €1225€950 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2900€2700 – €3375
60 m2€3750 – €4500€4125 – €4875
85 m2 +€5225 – €5750€5750 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, afvoer en uurloon (Provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Let op: bepaalde vloertypes werken minder goed. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.
Vergelijk experts in: Lisse, Teylingen, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Molenlanden, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Giessenlanden.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.