Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dordrecht vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Dordrecht? Dit is een type verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform lees je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dordrecht!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-dordrecht-3311

Vloerverwarming laten leggen in Dordrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In die situatie is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare types zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, tegels, PVC, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Dordrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dordrecht en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Dordrecht

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema delen we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Dordrecht.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas, AWB.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, WTH, Danfoss, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Dordrecht

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Dordrecht

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Dordrecht.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een slimme wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dordrecht schommelen tussen de €1300,00 tot €1950,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dordrecht (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€760 – €785
20 – 25 m2€950 – €1350€1125 – €1475
40 m2€2325 – €2750€2500 – €3400
65 m2€3800 – €4475€4200 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5700€5750 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dordrecht? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Westvoorne, Goeree-Overflakkee en Zwijndrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Dordrecht heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.dordrecht.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Dordrecht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dordrecht, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329.

Plaats een reactie