Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Haag vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Den Haag? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website verstrekken we alles over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Den Haag!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-den-haag-2511

Vloerverwarming laten leggen in Den Haag

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer, woonkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, laminaat, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Den Haag vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Den Haag en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Den Haag

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets lees je aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Den Haag.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Den Haag

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Den Haag

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Den Haag.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Haag schommelen tussen de €1250,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Haag (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€770 – €795
20 m2€825 – €1225€1100 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2750€2675 – €3275
65 m2€3750 – €4400€4050 – €4875
90 m2 +€5150 – €5700€5600 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Notitie: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Haag? Onderstaand bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Delft.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Den Haag is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.denhaag.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Den Haag?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Haag, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597.

Plaats een reactie