Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leiderdorp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Leiderdorp? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Leiderdorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-leiderdorp-2351

Vloerverwarming laten leggen in Leiderdorp

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zo heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer, badkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, parket, vinyl, tapijt, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Leiderdorp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals adresgegevens, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leiderdorp en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Leiderdorp

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok tref je praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Leiderdorp.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon, Warmup, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Leiderdorp

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Leiderdorp

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Leiderdorp.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een innovatieve manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Leiderdorp schommelen tussen de €1175,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leiderdorp (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€765 – €800
20 – 25 m2€925 – €1250€1075 – €1525
50 m2€2300 – €2800€2550 – €3300
70 m2€3700 – €4500€4175 – €4800
80 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna vind je stapsgewijs praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leiderdorp? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Rijswijk, Leiden en Kaag en Braassem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Leiderdorp is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.leiderdorp.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Leiderdorp?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.850 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leiderdorp, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2350, 2351, 2352, 2353.

Plaats een reactie