Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Westland? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de actuele typen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-westland-2671

Vloerverwarming laten leggen in Westland

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Op die manier is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, badkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tegels, vinyl, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Westland vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Westland en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Westland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vind je meer over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Westland.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westland

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Westland

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westland kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei zaken. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westland (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€760 – €780
20 m2€825 – €1225€1050 – €1500
40 m2€2275 – €2875€2525 – €3250
60 m2€3800 – €4350€4050 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5650€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westland? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentewestland.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Westland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westland, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2290, 2291, 2292.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie