Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alblasserdam vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Alblasserdam? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Alblasserdam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-alblasserdam-2951

Vloerverwarming laten leggen in Alblasserdam

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de gang, badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer, keuken. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, tegels, PVC, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Alblasserdam zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Alblasserdam en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming experts omgeving Alblasserdam

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we aanvullende info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Alblasserdam.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, Technea, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Alblasserdam

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Alblasserdam

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Alblasserdam.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alblasserdam variëren tussen de €1100,00 tot €2250,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alblasserdam (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€755 – €800
25 m2€950 – €1250€1100 – €1475
40 – 45 m2€2350 – €2800€2500 – €3400
60 m2€3800 – €4350€4150 – €4775
85 m2 +€5250 – €5700€5700 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave verstrekken we samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alblasserdam? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Molenlanden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Alblasserdam is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.alblasserdam.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Alblasserdam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alblasserdam, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2950, 2951, 2952, 2953, 2954.

Plaats een reactie