Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Moerstraten vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Moerstraten? Het is een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten lees je alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Moerstraten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-moerstraten-4727

Vloerverwarming laten leggen in Moerstraten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Moerstraten op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Moerstraten

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past hangt af van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Moerstraten.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, ATAG.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Moerstraten

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Moerstraten

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Moerstraten.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Moerstraten kost globaal gezien tussen de €1175,00 tot €1975,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Moerstraten (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€750 – €790
25 m2€850 – €1275€1075 – €1600
40 – 45 m2€2300 – €2750€2675 – €3200
60 m2€3700 – €4400€4125 – €4900
80 – 85 m2€5175 – €5750€5725 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je stapsgewijs extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Moerstraten? In de tabel hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Wouwse Plantage, Oudenbosch en Nispen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Roosendaal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Moerstraten?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.150 voor 10-15 m2 tot wel €5.900 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Moerstraten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4614, 4727.

Plaats een reactie