Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Midden-Delfland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Midden-Delfland? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten lees je nuttige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Midden-Delfland!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-midden-delfland-2636

Vloerverwarming laten leggen in Midden-Delfland

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, tegels, linoleum, vinyl, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Midden-Delfland vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Midden-Delfland en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Midden-Delfland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder delen we details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Midden-Delfland.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH0Midden-Delfland

  Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Midden-Delfland

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Midden-Delfland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Midden-Delfland kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2500,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal zaken. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Midden-Delfland (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €800
20 m2€900 – €1225€1125 – €1575
45 m2€2350 – €2900€2500 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4375€4025 – €4725
80 m2 +€5225 – €5700€5525 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok delen we in het kort meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Midden-Delfland? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Nieuwkoop, Den Haag en Pijnacker-Nootdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Midden-Delfland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.middendelfland.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Midden-Delfland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 m2 tot wel €6.500 voor 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Midden-Delfland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2636.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie