Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goeree-Overflakkee vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Goeree-Overflakkee? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal lees je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goeree-Overflakkee!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-goeree-overflakkee-3241

Vloerverwarming laten leggen in Goeree-Overflakkee

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, parket, linoleum, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Goeree-Overflakkee alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Goeree-Overflakkee en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Goeree-Overflakkee

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het volgende schema vertellen we details over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Goeree-Overflakkee.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Technea, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Goeree-Overflakkee

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Goeree-Overflakkee

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Goeree-Overflakkee.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Goeree-Overflakkee komen uit tussen de €1250,00 – €2275,00. De exacte kosten komen tot stand door meerdere zaken. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goeree-Overflakkee (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€760 – €785
25 m2€825 – €1275€950 – €1525
45 m2€2325 – €2850€2700 – €3225
60 – 70 m2€3725 – €4400€4100 – €4900
85 m2 +€5200 – €5725€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goeree-Overflakkee? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hellevoetsluis, Brielle en Hoeksche Waard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Goeree-Overflakkee bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.goeree-overflakkee.nl). Voor energiebesparende producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Goeree-Overflakkee?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goeree-Overflakkee, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3240, 3241.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie