Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zoetermeer vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Zoetermeer? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts check je uitgebreide informatie over de actuele typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Zoetermeer!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zoetermeer-2711

Vloerverwarming laten leggen in Zoetermeer

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door die keuze weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de badkamer, gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, linoleum, laminaat, parket, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zoetermeer zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zoetermeer en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Zoetermeer

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zoetermeer.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, WTH, Therminon, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zoetermeer

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zoetermeer

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zoetermeer.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zoetermeer schommelen tussen de €1000,00 – €2075,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei aspecten. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zoetermeer (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€755 – €810
20 m2€875 – €1250€1025 – €1525
40 m2€2325 – €2900€2675 – €3200
60 m2€3850 – €4425€4000 – €4900
80 – 90 m2€5225 – €5750€5675 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: meerdere soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder check je samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zoetermeer? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Waddinxveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zoetermeer heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zoetermeer.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Zoetermeer?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zoetermeer, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729.

Plaats een reactie