Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leiden vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Leiden? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bieden wij handige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Leiden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-leiden-2311

Vloerverwarming laten leggen in Leiden

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door die keuze is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, gang, toilet, berging / schuur, woonkamer. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals vinyl, tegels, PVC, linoleum, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Leiden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leiden en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Leiden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In de lijst hierna vind je handige informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Leiden.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Bosch, Nefit, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, Warmup, e-Heat, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Leiden

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Leiden

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Leiden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een goedkope manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Leiden variëren tussen de €1100,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leiden (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€755 – €790
20 m2€925 – €1200€1075 – €1475
45 m2€2350 – €2800€2625 – €3250
60 m2€3775 – €4375€4000 – €4875
85 – 90 m2€5150 – €5675€5700 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leiden? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Oegstgeest.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Leiden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leiden.nlgemeent). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Leiden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.050 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leiden, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334.

Plaats een reactie