Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gouda vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Gouda? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we bruikbare informatie over de populaire soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gouda!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-gouda-2803

Vloerverwarming laten leggen in Gouda

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer, berging / schuur. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, laminaat, parket, tegels, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Gouda alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gouda en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming experts regio Gouda

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je praktische informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Gouda.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, Magnum, Technea, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Gouda

Een elektrische installatie werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Gouda

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Gouda.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gouda liggen op gemiddeld €1025,00 – €2500,00. De exacte kosten worden bepaald door allemaal zaken. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gouda (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€765 – €800
20 m2€875 – €1350€950 – €1650
45 m2€2350 – €2750€2525 – €3225
65 m2€3850 – €4375€4125 – €4800
80 – 85 m2€5250 – €5750€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gouda? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Westland, Zoetermeer en Krimpenerwaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Gouda heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gouda.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Gouda?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €750 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gouda, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809.

Plaats een reactie