Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Capelle aan den IJssel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Capelle aan den IJssel? Dit is een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Capelle aan den IJssel!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-capelle-aan-den-ijssel-2903

Vloerverwarming laten leggen in Capelle aan den IJssel

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Op die manier is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire keuzes zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, laminaat, PVC, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Capelle aan den IJssel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Capelle aan den IJssel en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Capelle aan den IJssel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema lees je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Capelle aan den IJssel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Capelle aan den IJssel

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Capelle aan den IJssel

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Capelle aan den IJssel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Capelle aan den IJssel liggen op gemiddeld €1125,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Capelle aan den IJssel (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€775 – €805
25 m2€875 – €1350€1075 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2875€2500 – €3325
65 m2€3725 – €4450€4050 – €4825
90 m2 +€5250 – €5800€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Capelle aan den IJssel? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Waddinxveen, Gouda en Zuidplas.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Capelle aan den IJssel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.capelleaandenijssel.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Capelle aan den IJssel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Capelle aan den IJssel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2900, 2901, 2902, 2903, 2904, 2905, 2906, 2907, 2908, 2909.

Plaats een reactie