Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoeksche Waard vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hoeksche Waard? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal ontdek je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hoeksche Waard!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hoeksche-waard-3262

Vloerverwarming laten leggen in Hoeksche Waard

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, gang, toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, laminaat, PVC, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hoeksche Waard alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hoeksche Waard en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Hoeksche Waard

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoeksche Waard.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, WTH, Technea, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Hoeksche Waard

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Hoeksche Waard

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hoeksche Waard.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoeksche Waard kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €1950,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoeksche Waard (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€765 – €800
25 m2€875 – €1225€1075 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2850€2525 – €3300
70 m2€3750 – €4450€4150 – €4825
80 – 90 m2€5200 – €5800€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna delen we stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoeksche Waard? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Brielle, Westvoorne en Dordrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hoeksche Waard is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentehw.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoeksche Waard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoeksche Waard, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3260, 3261, 3262, 3263.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie