Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westvoorne vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Westvoorne? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vind je handige informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Westvoorne!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-westvoorne-3235

Vloerverwarming laten leggen in Westvoorne

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, badkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste types zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, laminaat, vinyl, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Westvoorne zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westvoorne en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten nabij Westvoorne

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Westvoorne.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westvoorne

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Westvoorne

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Westvoorne.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Westvoorne liggen rond de €1275,00 tot €2300,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westvoorne (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€765 – €785
25 m2€800 – €1250€950 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2875€2650 – €3325
70 m2€3775 – €4475€4075 – €4875
80 – 90 m2€5125 – €5750€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westvoorne? Onderstaand bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Nissewaard, Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Westvoorne is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.westvoorne.nl). Voor energiebesparende producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Westvoorne?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het type model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westvoorne, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3234.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie