Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lansingerland vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Lansingerland? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform check je nuttige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lansingerland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-lansingerland-2662

Vloerverwarming laten leggen in Lansingerland

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, gang, woonkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, vinyl, tapijt, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Lansingerland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Lansingerland en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Lansingerland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema check je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Lansingerland.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Lansingerland

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lansingerland

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Lansingerland.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lansingerland schommelen tussen de €1250,00 – €1825,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lansingerland (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€755 – €785
20 m2€900 – €1225€1150 – €1575
40 m2€2300 – €2750€2500 – €3225
65 m2€3725 – €4350€4125 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5675€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lansingerland? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Delft, Midden-Delfland en Westland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lansingerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.lansingerland.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Lansingerland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door de gekozen installatie (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lansingerland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2661, 2665.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie