Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nissewaard vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Nissewaard? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Nissewaard!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nissewaard-3201

Vloerverwarming laten leggen in Nissewaard

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Daardoor heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer, gang. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Nissewaard eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Nissewaard

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we aanvullende info over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nissewaard.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Technea, WTH, e-Heat, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nissewaard

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nissewaard

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nissewaard.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nissewaard variëren tussen de €1050,00 – €2175,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei facetten. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die prijsbepalend zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nissewaard (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €795
20 – 25 m2€900 – €1225€975 – €1600
40 – 45 m2€2350 – €2825€2700 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4400€4150 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5775€5575 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: meerdere afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nissewaard? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vlaardingen, Maassluis en Hellevoetsluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Nissewaard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nissewaard?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor 10-15 m2 tot wel €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nissewaard, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3214.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie