Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kaag en Braassem vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Kaag en Braassem? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kaag en Braassem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-kaag-en-braassem-2371

Vloerverwarming laten leggen in Kaag en Braassem

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende soorten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, vinyl, parket, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Kaag en Braassem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Kaag en Braassem en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Kaag en Braassem

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem wordt bepaald door meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Kaag en Braassem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Kaag en Braassem

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Kaag en Braassem

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kaag en Braassem.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kaag en Braassem kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €1925,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kaag en Braassem (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€775 – €800
20 – 25 m2€825 – €1225€975 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2825€2600 – €3375
70 m2€3750 – €4500€4075 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5725€5525 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: sommige vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kaag en Braassem? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Kaag en Braassem is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.kaagenbraassem.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kaag en Braassem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kaag en Braassem, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2480, 2481.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie