Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Katwijk vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Katwijk? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site ontdek je praktische informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Katwijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-katwijk-2224

Vloerverwarming laten leggen in Katwijk

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, gang, toilet. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, linoleum, laminaat, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Katwijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Katwijk en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten regio Katwijk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. In onderstaande opsomming bieden we praktische informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Katwijk.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Magnum, Therminon, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Katwijk

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Katwijk

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Katwijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Katwijk liggen tussen de €1075,00 – €2075,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Katwijk (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€775 – €805
25 m2€800 – €1275€975 – €1500
45 – 50 m2€2300 – €2800€2625 – €3375
60 m2€3850 – €4500€4175 – €4750
80 – 90 m2€5225 – €5775€5750 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Advies: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bekijk je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Katwijk? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Teylingen, Hillegom en Wassenaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Katwijk kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.katwijk.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Katwijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Katwijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2220, 2221, 2222, 2223, 2224, 2225, 2242.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie