Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sliedrecht vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sliedrecht? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vind je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Sliedrecht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-sliedrecht-3361

Vloerverwarming laten leggen in Sliedrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, toilet, keuken. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, tegels, PVC, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sliedrecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Sliedrecht en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming vakmannen omgeving Sliedrecht

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de volgende bullets delen we meer info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sliedrecht.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Warmup, WTH, Therminon, Danfoss0Sliedrecht

  Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Sliedrecht

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sliedrecht.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sliedrecht liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die prijsbepalend zijn: het type installatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sliedrecht (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€750 – €780
20 – 25 m2€875 – €1350€1025 – €1575
45 – 50 m2€2300 – €2875€2525 – €3400
60 – 65 m2€3725 – €4450€4000 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5800€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave check je stapsgewijs de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sliedrecht? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Sliedrecht ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.sliedrecht.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sliedrecht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sliedrecht, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3360, 3361, 3362, 3363, 3364, 3366.

Plaats een reactie