Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwijndrecht vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zwijndrecht? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwijndrecht!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zwijndrecht-3331

Vloerverwarming laten leggen in Zwijndrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Op die manier ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, toilet. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, vinyl, tapijt, parket, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Zwijndrecht zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Zwijndrecht en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Zwijndrecht

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema delen we nuttige informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zwijndrecht.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, WTH, Technea, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zwijndrecht

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zwijndrecht

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zwijndrecht.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwijndrecht schommelen tussen de €1150,00 – €2125,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die de prijzen bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwijndrecht (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€850 – €1250€1000 – €1550
40 m2€2300 – €2750€2575 – €3400
60 m2€3850 – €4475€4150 – €4875
80 m2 +€5225 – €5775€5500 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna check je overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwijndrecht? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Hendrik-Ido-Ambacht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zwijndrecht is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zwijndrecht.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zwijndrecht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwijndrecht, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie