Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giessenlanden vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Giessenlanden? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we uitgebreide informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Giessenlanden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-giessenlanden-4223

Vloerverwarming laten leggen in Giessenlanden

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de gang, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, parket, tegels, vinyl, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Giessenlanden vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post sturen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Giessenlanden en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Giessenlanden

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Giessenlanden.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Giessenlanden

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Giessenlanden

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Giessenlanden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Giessenlanden kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giessenlanden (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€750 – €805
20 m2€850 – €1225€1050 – €1500
45 m2€2325 – €2850€2700 – €3200
65 m2€3725 – €4500€4025 – €4850
85 – 90 m2€5250 – €5650€5750 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giessenlanden? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vijfheerenlanden, West Betuwe en Altena.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Giessenlanden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.giessenlanden.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Giessenlanden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.250 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giessenlanden, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3380, 3381, 4209.

Plaats een reactie