Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwkoop vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuwkoop? Dit is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal check je nuttige informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwkoop!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-nieuwkoop-2441

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwkoop

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, PVC, tapijt, parket, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwkoop zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Nieuwkoop en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Nieuwkoop

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem wordt bepaald door jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets bekijk je handige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nieuwkoop.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nieuwkoop

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Nieuwkoop

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwkoop.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwkoop liggen tussen de €950,00 tot €2000,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allemaal factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwkoop (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€765 – €805
20 m2€950 – €1325€950 – €1550
40 m2€2350 – €2825€2525 – €3225
70 m2€3800 – €4375€4175 – €4700
90 m2 +€5225 – €5725€5500 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand lees je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwkoop? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Nieuwkoop is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.nieuwkoop.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwkoop?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.050 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwkoop, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2420, 2421.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie