Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Papendrecht vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Papendrecht? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina bekijk je alles over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Papendrecht!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-papendrecht-3351

Vloerverwarming laten leggen in Papendrecht

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, tapijt, linoleum, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Papendrecht eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Papendrecht en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Papendrecht

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Papendrecht.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Papendrecht

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Papendrecht

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Papendrecht.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een voordelige manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Papendrecht liggen rond de €1225,00 – €2275,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Papendrecht (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€770 – €805
20 – 25 m2€875 – €1300€1000 – €1550
40 m2€2200 – €2800€2575 – €3325
60 m2€3700 – €4350€4175 – €4850
80 – 85 m2€5200 – €5750€5500 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: diverse soorten geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna bekijk je overzichtelijk praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Papendrecht? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Papendrecht krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.papendrecht.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Papendrecht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.100 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het soort installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Papendrecht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3350, 3351, 3352, 3353, 3354, 3355, 3356.

Plaats een reactie