Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijswijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Rijswijk? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal ontdek je alles over de huidige soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijswijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-rijswijk-2284

Vloerverwarming laten leggen in Rijswijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, gang, berging / schuur, toilet, badkamer, keuken. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, laminaat, vinyl, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Rijswijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Rijswijk en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming experts omgeving Rijswijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets tref je informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Rijswijk.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, AWB, ATAG, Remeha.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rijswijk

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Rijswijk

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijswijk.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijswijk liggen tussen de €1125,00 tot €2125,00. De precieze kosten hangen af van meerdere factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijzen bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijswijk (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€765 – €785
20 m2€900 – €1350€1075 – €1475
40 m2€2300 – €2800€2575 – €3400
65 m2€3725 – €4475€4000 – €4850
85 m2 +€5100 – €5650€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Advies: diverse afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijswijk? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Wassenaar, Voorschoten en Leiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Rijswijk is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.rijswijk.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rijswijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.350 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijswijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285, 2286, 2287, 2288, 2289, 4284.

Plaats een reactie