Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oegstgeest vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Oegstgeest? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina check je handige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Oegstgeest!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-oegstgeest-2342

Vloerverwarming laten leggen in Oegstgeest

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende installaties zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, parket, laminaat, tegels, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Oegstgeest op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oegstgeest en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Oegstgeest

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past hangt af van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Oegstgeest.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oegstgeest

De elektrische variant werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Oegstgeest

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oegstgeest.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oegstgeest liggen op gemiddeld €1300,00 – €2175,00. De geldende tarieven komen tot stand door diverse zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oegstgeest (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€750 – €785
20 m2€900 – €1275€975 – €1525
40 – 50 m2€2250 – €2775€2700 – €3200
60 – 65 m2€3850 – €4450€4075 – €4825
90 m2 +€5150 – €5750€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Disclaimer: sommige afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave vind je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oegstgeest? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Leiderdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Oegstgeest heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.oegstgeest.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oegstgeest?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oegstgeest, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2340, 2341, 2342, 2343.

Plaats een reactie