Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Krimpen aan den IJssel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Krimpen aan den IJssel? Vloerverwarming is een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website vertellen we je praktische informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Krimpen aan den IJssel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-krimpen-aan-den-ijssel-2922

Vloerverwarming laten leggen in Krimpen aan den IJssel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, keuken, woonkamer, toilet, berging / schuur, gang. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, parket, PVC, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Krimpen aan den IJssel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Krimpen aan den IJssel en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Krimpen aan den IJssel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder tref je details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Krimpen aan den IJssel.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Krimpen aan den IJssel

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Krimpen aan den IJssel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Krimpen aan den IJssel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een innovatieve manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Krimpen aan den IJssel liggen tussen de €1300,00 – €2325,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Krimpen aan den IJssel (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€770 – €790
20 m2€875 – €1325€1075 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2900€2650 – €3300
60 m2€3775 – €4475€4175 – €4700
85 – 90 m2€5100 – €5775€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Tip: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna vind je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Krimpen aan den IJssel? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel en Alblasserdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Krimpen aan den IJssel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.krimpenaandenijssel.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Krimpen aan den IJssel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10-15 m2 tot zeker €5.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Krimpen aan den IJssel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2920, 2921, 2922, 2923, 2924, 2925, 2926.

Plaats een reactie