Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maassluis vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Maassluis? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Maassluis!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-maassluis-3144

Vloerverwarming laten leggen in Maassluis

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, toilet, gang. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Maassluis vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Maassluis en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs nabij Maassluis

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Maassluis.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Maassluis

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Maassluis

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maassluis.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maassluis schommelen tussen de €1275,00 – €2350,00. De geldende tarieven worden bepaald door allerlei aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maassluis (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€760 – €790
25 m2€875 – €1200€1125 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2775€2625 – €3225
65 – 70 m2€3850 – €4500€4075 – €4825
85 m2 +€5100 – €5725€5500 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema lees je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maassluis? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Rotterdam, Schiedam en Albrandswaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Maassluis is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.maassluis.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Maassluis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het type product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gewenste model, de afwerking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maassluis, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147.

Plaats een reactie