Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Barendrecht vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Barendrecht? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal verstrekken we alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Barendrecht!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-barendrecht-2991

Vloerverwarming laten leggen in Barendrecht

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Daardoor heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld keuken, toilet, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, parket, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Barendrecht eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Barendrecht en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Barendrecht

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets tref je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Vooral als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Barendrecht.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Barendrecht

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Barendrecht

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Barendrecht.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Barendrecht liggen op gemiddeld €925,00 – €2325,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante zaken die de prijzen bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Barendrecht (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€770 – €800
20 – 25 m2€925 – €1300€975 – €1650
45 m2€2325 – €2900€2525 – €3275
70 m2€3800 – €4425€4050 – €4700
85 – 90 m2€5225 – €5675€5525 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele types geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je stapsgewijs extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Barendrecht? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Alblasserdam, Molenlanden en Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Barendrecht is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.barendrecht.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Barendrecht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 10 m2 tot zo’n €6.400 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Barendrecht, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995.

Plaats een reactie