Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Albrandswaard vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Albrandswaard? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Albrandswaard!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-albrandswaard-3176

Vloerverwarming laten leggen in Albrandswaard

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zodoende is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, gang, toilet, keuken, woonkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, parket, tegels, linoleum, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Albrandswaard zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Albrandswaard en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Albrandswaard

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en budget. Hieronder vind je details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Albrandswaard.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Albrandswaard

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Albrandswaard

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Albrandswaard.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Albrandswaard kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2400,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Albrandswaard (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€750 – €800
20 – 25 m2€900 – €1300€1050 – €1600
40 – 50 m2€2275 – €2800€2675 – €3325
70 m2€3825 – €4375€4150 – €4775
85 m2 +€5100 – €5700€5600 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna tref je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Albrandswaard? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Schiedam, Vlaardingen en Nissewaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Albrandswaard krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.albrandswaard.nl). Voor energiebesparende installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Albrandswaard?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.150 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Albrandswaard, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3160, 3161, 3162.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie