Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hillegom vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Hillegom? Dit is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bieden wij veel info over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hillegom!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hillegom-2181

Vloerverwarming laten leggen in Hillegom

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In dat geval weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, linoleum, PVC, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hillegom op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hillegom en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Hillegom

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hillegom.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup0Hillegom

  De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hillegom

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hillegom.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hillegom variëren tussen de €1075,00 tot €2125,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal zaken. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hillegom (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €790
20 – 25 m2€875 – €1300€1075 – €1550
40 m2€2325 – €2850€2500 – €3225
60 – 70 m2€3725 – €4400€4175 – €4850
90 m2 +€5200 – €5725€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hillegom? In het schema hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Haarlemmermeer, Lisse en Noordwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Hillegom heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hillegom.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hillegom?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor 10-15 m2 tot wel €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hillegom, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2121, 2180, 2181, 2182.

Plaats een reactie