Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brielle vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Brielle? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brielle!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-brielle-3231

Vloerverwarming laten leggen in Brielle

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, gang, badkamer, keuken, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire soorten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, laminaat, PVC, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Brielle eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Brielle en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Brielle

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok bieden we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Brielle.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, Technea, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Brielle

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Brielle

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Brielle.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Brielle liggen op gemiddeld €1075,00 tot €1950,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brielle (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€765 – €805
25 m2€825 – €1250€1000 – €1475
50 m2€2275 – €2825€2500 – €3350
65 m2€3725 – €4450€4050 – €4850
90 m2 +€5100 – €5700€5675 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, verdeler en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok tref je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brielle? In het gedeelte hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Albrandswaard, Nissewaard en Westvoorne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Brielle is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.brielle.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Brielle?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.175 voor 10 m2 tot wel €6.050 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brielle, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3230, 3231, 3232.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie