Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pijnacker-Nootdorp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Pijnacker-Nootdorp? Het is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Pijnacker-Nootdorp!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-pijnacker-nootdorp-2641

Vloerverwarming laten leggen in Pijnacker-Nootdorp

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, tapijt, tegels, parket, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Pijnacker-Nootdorp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Pijnacker-Nootdorp en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Pijnacker-Nootdorp

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna lees je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wint aan terrein in Nederland. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Pijnacker-Nootdorp.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Pijnacker-Nootdorp

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Pijnacker-Nootdorp

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Pijnacker-Nootdorp.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Pijnacker-Nootdorp liggen tussen de €1125,00 tot €1975,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pijnacker-Nootdorp (update vrijdag, 24 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€765 – €810
25 m2€950 – €1325€1050 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2850€2600 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4450€4175 – €4900
80 m2 +€5175 – €5800€5550 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pijnacker-Nootdorp? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Den Haag, Delft en Lansingerland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.pijnacker-nootdorp.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Pijnacker-Nootdorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pijnacker-Nootdorp, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2640, 2641, 2642, 2643.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie