Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rotterdam vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Rotterdam? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal check je veel info over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Rotterdam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-rotterdam-3011

Vloerverwarming laten leggen in Rotterdam

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, PVC, tapijt, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Rotterdam zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Rotterdam

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bekijk je nuttige informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Rotterdam.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Rotterdam

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Rotterdam

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rotterdam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een slimme wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rotterdam komen uit tussen de €1200,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal onderdelen. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rotterdam (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€755 – €810
20 m2€850 – €1350€1100 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2775€2625 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4450€4125 – €4725
85 m2 +€5200 – €5700€5550 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, wapening en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand tref je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rotterdam? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Molenlanden, Ridderkerk en Schiedam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Rotterdam bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rotterdam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor 10-15 m2 tot wel €6.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rotterdam, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3000, 3001, 3002, 3003, 3004, 3005, 3006, 3007, 3008, 3009, 3011, 3012, 3013, 3014, 3015, 3016, 3021, 3022, 3023, 3024, 3025, 3026, 3027, 3028, 3029, 3031, 3032, 3033, 3034, 3035, 3036, 3037, 3038, 3039, 3041, 3042, 3043, 3044, 3045, 3046, 3047, 3050, 3051, 3052, 3053, 3054, 3055, 3056, 3059, 3061, 3062, 3063, 3064, 3065, 3066, 3067, 3068, 3069, 3071, 3072, 3073, 3074, 3075, 3076, 3077, 3078, 3079, 3081, 3082, 3083, 3084, 3085, 3086, 3087, 3088, 3089.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie