Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlaardingen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Vlaardingen? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site vind je alles over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vlaardingen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vlaardingen-3131

Vloerverwarming laten leggen in Vlaardingen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, keuken, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tegels, laminaat, tapijt, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Vlaardingen vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vlaardingen en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts regio Vlaardingen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In het onderstaande blok vertellen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vlaardingen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, Technea, e-Heat, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Vlaardingen

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Vlaardingen

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vlaardingen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een goedkope verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlaardingen liggen tussen de €1200,00 tot €2025,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlaardingen (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€770 – €780
20 m2€875 – €1275€1125 – €1625
50 m2€2225 – €2900€2525 – €3375
60 m2€3725 – €4450€4200 – €4725
85 m2 +€5175 – €5650€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bekijk je kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlaardingen? In het schema hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Barendrecht, Rotterdam en Maassluis.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Vlaardingen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.vlaardingen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vlaardingen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.000 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlaardingen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138.

Plaats een reactie