Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Teylingen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Teylingen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site ontdek je praktische informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Teylingen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-teylingen-2171

Vloerverwarming laten leggen in Teylingen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met een professional ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, keuken, woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Teylingen zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Teylingen en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Teylingen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Teylingen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Bosch, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, Magnum, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Teylingen

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Teylingen

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Teylingen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Teylingen liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2350,00. De definitieve prijzen hangen af van velerlei aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Teylingen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€755 – €800
20 – 25 m2€800 – €1250€1150 – €1500
45 m2€2300 – €2900€2650 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4500€4075 – €4900
85 m2 +€5150 – €5800€5675 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of winkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Teylingen? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Heemstede, Haarlemmermeer en Hillegom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Teylingen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.teylingen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Teylingen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10 m2 oplopend tot €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Teylingen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2360, 2361, 2362.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie