Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Bodegraven-Reeuwijk? Het is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site check je praktische informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bodegraven-Reeuwijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-bodegraven-reeuwijk-2411

Vloerverwarming laten leggen in Bodegraven-Reeuwijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Met die beslissing is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, vinyl, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Bodegraven-Reeuwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Bodegraven-Reeuwijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de lijst hierna vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, AWB, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bodegraven-Reeuwijk

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bodegraven-Reeuwijk

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een duurzame manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bodegraven-Reeuwijk schommelen tussen de €925,00 tot €2400,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bodegraven-Reeuwijk (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€800 – €1250€1150 – €1550
40 – 45 m2€2275 – €2775€2700 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4500€4150 – €4700
85 m2 +€5150 – €5775€5525 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Let op: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bodegraven-Reeuwijk? In de tabel hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Kaag en Braassem, Zoeterwoude en Nieuwkoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.bodegraven-reeuwijk.nl). Voor hernieuwbare producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bodegraven-Reeuwijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2415.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie