Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vinkega vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Vinkega? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vind je veel info over de veel gekozen soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Vinkega!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-vinkega-8393

Vloerverwarming laten leggen in Vinkega

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, badkamer, toilet. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Doorgaans is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, tegels, parket, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vinkega eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Vinkega

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vinkega.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vinkega

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Vinkega

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Vinkega.

 • Snelle en praktische methode.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vinkega liggen op gemiddeld €1000,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vinkega (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€755 – €795
20 – 25 m2€825 – €1300€1050 – €1500
45 m2€2225 – €2900€2625 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4500€4025 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5725€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je in het kort praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vinkega? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Noordwolde, De Hoeve en Zandhuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Vinkega?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief kom tot stand door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste product, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vinkega, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8393.

Plaats een reactie