Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Noordwijk vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Noordwijk? Dit is een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Noordwijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-noordwijk-2201

Vloerverwarming laten leggen in Noordwijk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur, toilet. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, vinyl, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Noordwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Noordwijk en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Noordwijk

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok check je meer info over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Noordwijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Noordwijk

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Noordwijk

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Noordwijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Noordwijk kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2350,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Noordwijk (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €800
25 m2€825 – €1350€950 – €1575
40 – 45 m2€2250 – €2900€2500 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4400€4050 – €4875
85 m2 +€5125 – €5750€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: bepaalde vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Noordwijk? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Lisse, Teylingen en Katwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Noordwijk heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.noordwijk.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Noordwijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 10 m2 tot wel €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Noordwijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2200, 2201, 2202, 2203, 2204.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie