Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Delft vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Delft? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal bieden wij nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Delft!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-delft-2611

Vloerverwarming laten leggen in Delft

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, linoleum, PVC, tegels, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Delft zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Delft en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming specialisten regio Delft

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Delft.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Delft

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Delft

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Delft.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Delft liggen op gemiddeld €1075,00 tot €2075,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Delft (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€755 – €810
20 – 25 m2€825 – €1350€1000 – €1650
45 m2€2225 – €2875€2650 – €3350
65 m2€3850 – €4500€4175 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5750€5550 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave lees je een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Delft? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop en Midden-Delfland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Delft is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.delft.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Delft?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Delft, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629.

Plaats een reactie