Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Colmschate vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Colmschate? Dit is een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bekijk je praktische informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Colmschate!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-colmschate-7429

Vloerverwarming laten leggen in Colmschate

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, vinyl, parket, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Colmschate eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Deventer en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming specialisten nabij Colmschate

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets delen we details over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Colmschate.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Colmschate

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Colmschate

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Colmschate.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Colmschate liggen tussen de €925,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Colmschate (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€760 – €800
20 m2€950 – €1200€975 – €1600
45 m2€2200 – €2875€2575 – €3275
65 m2€3825 – €4500€4050 – €4725
80 m2 +€5225 – €5650€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Colmschate? In het onderstaande overzicht tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Nijbroek, Diepenveen en Terwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Deventer is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.deventer.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Colmschate?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.300 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het soort systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Colmschate, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7429.

Plaats een reactie