Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gorinchem vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Gorinchem? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform lees je bruikbare informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gorinchem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-gorinchem-4205

Vloerverwarming laten leggen in Gorinchem

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, laminaat, vinyl, parket, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Gorinchem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Gorinchem en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Gorinchem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we nuttige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gorinchem.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, Technea, WTH0Gorinchem

  Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gorinchem

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Gorinchem.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Gorinchem liggen op gemiddeld €1225,00 – €2300,00. De geldende tarieven komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante aspecten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gorinchem (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€765 – €800
20 m2€800 – €1200€950 – €1450
45 m2€2275 – €2775€2525 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4375€4175 – €4775
85 m2 +€5175 – €5775€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand lees je kort en bondig meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gorinchem? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Culemborg, Vijfheerenlanden en Giessenlanden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Gorinchem bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gorinchem.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gorinchem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.800 voor 100 m2. Het tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het soort installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gorinchem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4200, 4201, 4202, 4203, 4204, 4205, 4206, 4207, 4208.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie