Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Voorschoten vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Voorschoten? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform ontdek je alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Voorschoten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-voorschoten-2252

Vloerverwarming laten leggen in Voorschoten

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In dat geval heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, tapijt, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Voorschoten vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail sturen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Voorschoten en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs regio Voorschoten

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Voorschoten.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Voorschoten

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Voorschoten

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Voorschoten.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Voorschoten schommelen tussen de €1250,00 – €2225,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Voorschoten (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€760 – €795
20 m2€950 – €1275€975 – €1600
40 – 50 m2€2200 – €2825€2675 – €3375
70 m2€3700 – €4425€4025 – €4850
90 m2 +€5150 – €5800€5550 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Voorschoten? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Noordwijk, Katwijk en Leidschendam-Voorburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Voorschoten is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.voorschoten.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Voorschoten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Voorschoten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 2250, 2251, 2252, 2253, 2254.

Plaats een reactie